Draghi: vaba turu tagab vaid kontroll

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Keskpanga president Mario Draghi.
Euroopa Keskpanga president Mario Draghi. Foto: Michael Probst / AP

Piiriülesed turud vajavad tõelise vabaduse tagamiseks usaldusväärseid institutsioone, ütles Euroopa Keskpanga president Mario Draghi.

«Minu arvates mõistetakse kõikjal Euroopas hästi, et tõeline ühisturg peab olema kindlustatud asjakohaste ja usaldusväärsete institutsioonidega,» ütles Draghi eile Londonis.

«Mida avatumaid piire me tahame, seda rohkem me mõistame ka integreeritud turgudest tulenevat finantsilise nakatumise ja [probleemide] edasikandumise potentsiaali ning mõnedel juhtudel finantsilist ebastabiilsust, ning seda rohkem vajame me globaalseid institutsioone, mis noid turge reguleeriksid.»

Draghi hoidus otsesõnu puudutamast Suurbritannia Euroopa Liitu jäämise või sellest lahkumise küsimust, kuid andis mõista, et ilma poliitilise kontrollita ei ole riikidel võimalik vabaturgu täiel rinnal nautida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles