Neli küsimust, mida mitut samaaegset tööpakkumist kaaludes endale esitada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööpakkumised. Foto on illustreeriv.
Tööpakkumised. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Kuigi esmapilgul võib mitme samaaegse tööpakkumise saamine tunduda õnnistusena, pole nende vahel valimine alati kõige lihtsam ülesanne. Selleks, et teha võimalikult kaalutletud otsus, soovitab koolitusportaal Daily Muse esitada endale järgnevad neli küsimust.

Kas sa oskad kõigist ahvatlevatest hüvedest mööda vaadata?

Tänapäeval oskavad ettevõtted mõelda välja kõikvõimalikke hüvesid, millega parimaid talente ligi meelitada, olgu selleks tasuta lõunasöögid ja massaažid või ka töötajate heaolule mõeldes valitud kontorisisustus. Seetõttu on üsna suur oht nende lummusesse jääda ning unustada ära kõige olulisemad tööd puudutavad aspektid. Kui sul on mitu samaaegset pakkumist, jäta kõik muu kõrvale ning alusta kasvõi töökirjelduste võrdlemisest. Võid avastada, et kuigi üks ettevõte pakub sulle tasuta erinevaid hüvesid, on tegelikult teise tööandja poolt pakutava töö sisu sulle palju südamelähedasem, mis sest, et neil pole kontoris isegi korraliku kohvimasinat. Kõige olulisem on ikkagi see, et sa oleksid tööd tehes rahul ja õnnelik.

Milline töökoht pakub sulle kõige suuremaid arenguvõimalusi?

Lihtne on sarnaste tööpakkumiste korral valida kõrgema palgaga töökoht. Samas tuleks alati mõelda ka selle peale, kui palju on mingi tööandja juures võimalik oma oskusi ja teadmisi täiendada ning professionaalselt edasi areneda, isegi kui see ei tähenda otseselt koheseid samme karjääriredelil. Õnnelikuks peaks tegema mitte raha, mille töö eest saad, vaid töö sisu ise.

Millises ettevõttes tahaksid ennast arendada?

Paljud inimesed on oma karjääri jooksul olnud palgatud tööandja poolt, kellega nad ei ole tegelikult pikaaegset töösuhet soovinud. Kui sul on laual mitu pakkumist, on sul võimalik nende inimeste vigu vältida. Kindlasti tuleks valiku tegemisel mõelda selle peale, milline ettevõte tundub sulle oma kultuurilt, missioonilt ja arenguvõimalustelt kõige sobivam ning samuti sellele, kas tahaksid seal ka viie aasta pärast töötada.

Kas sulle üldse meeldisid inimesed, keda töövestlusel kohtasid?

Esmapilgul võib see küsimus tunduda rumalana, kuna vaid mõnekümne minuti jooksul ei ole võimalik inimesi põhjalikult tundma õppida. Samas on ikkagi võimalik tunnetada, kas inimesed olid sinuga kohtudes sinust siiralt huvitatud või võtsid nad seda pigem ülemuste poolt määratud kohustusena. Kui sul on võimalik valida mitmete pakkumiste vahel, tuleks kindlasti mõelda ka inimliku aspekti peale. Sa veedad oma tulevaste kolleegidega ilmselt rohkem aega koos kui oma perekonnaga, seega tuleks langetada võimalikult läbimõeldud otsus. Keegi ei taha teha muidu põnevat tööd koos kolleegide ja ülemustega, kellega puudub üksteisemõistmine ja läbisaamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles