Estonian Airi töötajad kritiseerivad Nordic Aviationi töötingimusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordic Aviation Groupi piletikassa Tallinna Lennujaamas.
Nordic Aviation Groupi piletikassa Tallinna Lennujaamas. Foto: Erik Prozes

Kuigi Nordic Aviation on kutsunud Estonian Airi piloote ja pardapersonali liituma uue lennufirmaga, ei soovi pilootide kõneisiku Jaanus Orusalu sõnul suurem osa Estonian Airi töötajatest uue lennufirma heaks töötada, kuna ettevõte pakub märkimisväärselt halvemaid töötingimusi.

«Paljud neist, kes Estonian Airi lõppemise tõttu töö kaotavad, ei soovi täna Nordic Aviationisse minna, kuna palk, tööaeg ja koht on märkimisväärselt halvemad, kui Estonian Airis olid,» ütles Estonian Airi piloot Jaanus Orusalu BNSile.

Orusalu tõi välja, et eelkõige maksaks Nordic Aviation vähem palka pilootidele, aga ka pardapersonali pole midagi rõõmustavat ees ootamas.

 Selleks, et Estonian Airi likvideerimise tõttu töö kaotav personal jätkuvalt lennundussektoris tööd leiaks, asutas Orusalu ettevõtte Best Crew OÜ, mis aitab ootamatu töökaotusega toime tulla ning pakub nii pilootidele kui ka salongipersonalile uusi võimalusi.

Nordic Aviationile tegeleb Orusalu sõnu personali otsimisega kuu tagasi loodud Tõnis Lepale kuuluv Nordic Crew Management.

Estonian Airi likvideerimise korral kaotab töö umbes 160 Estonian Airi töötajat. Best Crew soovib neist enda juurde tööle võtta eelkõige pardapersonali ja piloote.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles