Soome post müüs Balti e-arve teenused investeerimisfondile

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OpusCapita AS koduleht.
OpusCapita AS koduleht. Foto: Repro

Investeerimisfirma BaltCapi teatel on sõlmitud kokkulepe Soome firma OpusCapita Balti tütarettevõtete ostmiseks. OpusCapita on Soome postifirmale Posti Group kuuluv ettevõte, mis pakub finantsprotsesside juhtimise ja e-arvete saatmise teenust.

BaltCapi teatel lõpetatakse Eestis ja Lätis tegutseva aktsiaseltsi OpusCapita ning Leedu ettevõtte UAB OpusCapita ostutehing arvatavalt detsembris, pärast firmaväärtuse täpsemat hindamist ja konkurentsiametite heakskiidu saamist. Tehingu hinda pooled ei avalikusta.

«Läbi selle investeeringu osaleb BaltCap arenevas paberivabas majanduses - sobiv lisandus meie strateegiale,» ütles BaltCapi investeeringute juht Kristjan Kalda ettevõtte pressiteate vahendusel. «Euroopal on veel pikk tee käia kuniks arveldusprotsessid saavad täielikult automatiseeritud. Balti riigid liiguvad õiges suunas: e-arve standardid on juba kasutusele võetud Eestis ja Lätis ning võetakse järgmisel aastal kasutusele Leedus.»

OpusCapita asepresidendi Katarina Dahlbäcki sõnul võimaldab Balti tütarettevõtete müük firmal keskenduda Euroopa strateegilistele regioonidele. «Meie jaoks on Balti turu kasvuväljavaated piiratud ning meie fookus on strateegilisel kasvul Euroopas, saamaks juhtivaks rahvusvaheliseks automatiseeritud ärilahenduste pakkujaks,» ütles ta.

Dahlbäck lisas, et OpusCapita tahtis Balti ettevõtetele investorit, kes oleks tugev omanik ja kohalikul turul hästi esindatud, et ettevõtteid edasi arendada.

1996. aastal Hoiupanga ja Swedgiro asutatud Eesti Maksekeskus (nüüdne OpusCapita AS) müüdi Soome riiklikule posti- ja logistikaettevõttele Itella üheksa aastat hiljem. Vahepeal kandis OpusCapita AS ka nime Itella Information AS. Mullusest Soome postiettevõtte reorganiseerimisest saadik kuulub firma Itellast Postiiks ümbernimetatud grupi tütarfirmale OpusCapita Group.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles