Elering sai mullusuvise Estlink 2 katkestuse eest 10 000 eurot trahvi

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estlink 2 merekaabli paigaldamine Aseri lähedal.
Estlink 2 merekaabli paigaldamine Aseri lähedal. Foto: Mihkel Maripuu

Võrguoperaator Elering sai konkurentsiametilt mullu juunis Eesti ja Soome vahelise elektriühenduse Estlink 2 hooldus- ja remonditöödest korrektselt teavitamata jätmise eest 10 000 eurot trahvi.

Konkurentsiamet teatas, et määras eelmisel nädalal Eleringile 10 000 eurot trahvi Euroopa Liidu energia hulgimüügituru määruse (REMIT) rikkumise eest.

«Elering AS teostas 2014. aasta juunis Eesti ja Soome vahelise Estlink 2 elektriühenduse hooldus- ja süvistustöid, mis põhjustasid nimetatud ühenduse katkestuse. Elering AS ei avalikustanud hooldustööde osas õigeaegselt siseteavet, rikkudes sellega REMITis sätestatud siseteabe avalikustamise kohustust,» teatas konkurentsiamet.

«Konkurentsiameti käsitlus on ebapädev, me ei nõustu sellega ja kaebame konkurentsiameti otsuse kohtusse edasi,» teatas meediale saadetud kommentaaris Eleringi tegevjuht Taavi Veskimägi.

«Elering on lähtunud kõigi nende aastate jooksul elektrituru info avalikustamisel samadest reeglitest kui teised Nord Pool Spot elektribörsiga hõlmatud riikide süsteemihaldurid: katkestuse info avalikustamine toimub siis, kui katkestuse on heaks kiitnud vastava süsteemihalduri elektrisüsteemi juhtimiskeskus. Nii toimiti Eleringis ka sellel korral,» märkis Veskimägi.

«Kaebame konkurentsiameti otsuse edasi, sest see on ebapädev ja sellest lähtuv praktika tulevikus turuteadete edastamisel tekitaks hulga segadust. Näiteks tähendab see, et Estlinkide turuteadete avalikustamine hakkab tulevikus Eleringi ja Fingridi puhul olema erinevatest põhimõtetest lähtuv ja see tekitab turul hulga segadust,» lisas Veskimägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles