Majandus kasvas kolmandas kvartalis pool protsenti

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvara.
Kinnisvara. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Esialgsetel andmetel suurenes Eesti sisemajanduse kogutoodang (SKT) kolmandas kvartalis võrreldes mulluse sama kvartaliga 0,5 protsenti, teatas statistikaamet.

Sesoonselt ja tööpäevade arvuga korrigeeritud SKT kasvas kolmandas kvartalis mullu sama kvartaliga võrreldes 0,5 protsenti, kuid kahanes eelmise kvartaliga võrreldes 0,5 protsenti.

Esialgsetel andmetel panustas majanduskasvu enim kinnisvaraalane tegevus. Tavapäraselt Eesti majanduskasvu vedavate tööstuse ja kaubanduse tegevusalade panus SKT-sse jäi nullilähedaseks.

Neto-tootemaksud mõjutasid kolmandas kvartalis SKT kasvu positiivselt. Jooksevhindades suurenes nii käibe- kui ka aktsiisimaksude laekumine, samas vähenes subsiidiumite väljamakse.

Kogumajanduse kaupade väljavedu suurenes hinnamõjusid arvesse võttes mullusega sama kvartaliga võrreldes kuus protsenti. Samuti kasvas kogumajanduse kaupade sissevedu, olles reaalarvestuses nelja protsendi võrra suurem kui eelmise aasta samas kvartalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles