Palmér ei taha kollektiivlepingut täita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Palmér
Jan Palmér Foto: Jaanus Lensment

Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palméri sõnul on ettevõtte praegu selgitanud ainult õiguslikke tingimusi, mis on seotud töötajate nõudmiste täitmisega likvideerimisprotsessi korral, mitte konkreetseid ettepanekuid.

«Kui otsustame praegu lõpetada lepingud kõikide töötajatega, siis on meil kohustus tasuda hüvitisi vastavalt Eesti seadusele ja kehtivatele kollektiivlepingutele,» kinnitas ta pressiteates.

Tegevust lõpetav lennufirma otsib lahendust teha kompromissettepanek nii töötajatele kui ka kreeditoridele lepingu lõpetamiseks ja hüvitiste tasumiseks lähtudes rangelt Eesti õigusaktidest.

Kompromissettepanek,  mille Palmér nõukogule kaaluda annab, on järgmine:

•          Lõpetada kõikide töötajatega töölepingud, olenemata töötaja ametikohast ja muudest tema lepingus sätestatud tingimustest, vastavalt Eesti õigusaktidele – Töölepinguseadusele ja Töötuskindlustusseadusele, mitte kollektiivlepingutele.

•          Teeme teistele kreeditoridele ettepaneku aktsepteerida töötajate eelistatud kohtlemist eeldusel, kui  töötajad on nõus loobuma kõikidest teistest nõuetest firma vastu.

Antud kompromisslahenduse korral oleks töötajatele makstav summa 4-5 korda suurem suhtelisest osast, juhul kui kõiki kreeditore oleks koheldud võrdselt ja mida näeb ette kehtiv seadus. Nimetatud kompromisslahenduse tingimuseks on see, et firma kõik kreeditorid nõustuvad eelpool nimetatud tingimustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles