Michal: töötajad peaksid saama oma koondamishüvitised

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Kristen Michal.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Kristen Michal. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi eile ütlesid nii Estonian Airi juht Jan Palmer kui ka nõukogu esimees Ahti Kuningas, et töötajaid ei saa teistele võlausaldajatele eelistada ja seega ei saa neile koondamishüvitisi välja maksta, sõnas nüüd majandus- ja kommunikatsiooniminister Kristen Michal, et tema soovitas töötajatele koondamishüvitised välja maksta.

«Minu hoiak on, et Estonian Air peaks otsima võimalikult hea kompromissi töötajate jaoks. Ütlesin ka nõukogu esimehele, et likvideerimisprotsessis saab Estonian Air teha võlausaldajatele ettepaneku, et töötajad saaks oma koondamishüvitised,» ütles Michal.

«Kuna võlausaldajaid tuleb seaduse järgi võrdselt kohelda, kui ettevõtte selle ettepaneku teeb, ja Eesti riik on võlausaldaja, siis kindlasti pärin Rahandusministeeriumist üle, kuid minu hoiak on, et töötajad võiks saada siin oma hüvitise ja seejärel tegeletaks ülejäänud nõuetega,» rääkis ta. «Loodan, et ka teised võlausaldajad suhtuvad töötajatesse ja nende koondamishüvitistesse samamoodi positiivselt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles