Euro tuleku tõttu esineb uusaastaööl tanklate töös katkestusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankla.
Tankla. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eurole ülemineku tõttu seadistavad Eesti kütusemüüjad uue aasta öösel paralleelkäibele ümber oma tankureid ja seega on oodata kuni paaritunnist katkestust osade tanklate töös.

Suurel hulgal automaattanklaid omava Neste kodulehel seisab, et kütusemüüja seadistab tankimisautomaadid eurole ümber 31. detsembri öösel ja seetõttu on kella 23.00 kuni 01.00 tanklad suletud. Pärast tanklate taasavamist saab kahe nädala jooksul sularahaga tankida nii eurodes kui kroonides. Kaardiga makstes toimub arveldamine eurodes.

Neste märkis, et andmebaaside ümberseadistamine toimub 3. jaanuaril. Maksed, mis on tehtud 1. kuni 3. jaanuarini laetakse kaartidele 4. jaanuaril. Neste soovitab makseid teha hiljemalt 30. detsembril, sest aasta viimane päev on lühendatud tööpäev. Neste detsembri arve laekub kroonides.

Alexela müügidirektor Aivar Räim ütles BNSile, et ka Alexela tanklate toimimises on uue aasta ööl oodata kesköö paiku katkestust, pärast mida on Alexela automaattankurid valmis vastu võtma kahenädalase paralleelkäibe ajal nii eurosid kui kroone.

Räim märkis, et alates 1. jaanuarist hakkab Alexela arveldama eurodes. Ta rääkis, et Alexela on sellel aastal investeerinud uude kassasüsteemi, vahetades suvel välja müügiterminalid.

Olerexi turundusjuht Antti Moppel ütles BNSile, et Olerex vahetab koos eurole üleminekuga välja tarkvara nii teenindusjaamade kassades kui ka kiirtanklate makseterminalides. Ta lisas, et Olerex korraldab teenindusjaamades ülemineku euromaksetele sujuvalt ja ka kiirtanklates ei teki katkestust kaardimaksete puhul. Sularahamoodulite ümberseadistamisel võib lühiajalisi seisakuid siiski ette tulla.

«Soovitame klientidel mitte jätta tankimist uusaastaööle või seda siiski tehes, kasutada maksmisel pangakaarti,» sõnas Moppel.

Statoili esindaja ütles BNSile, et eurole üleminekuga seotud aastavahetuse plaanid on hetkel ettevalmistamisel ja lähemalt saab neist teada detsembri alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles