Kaubavahetus vähenes septembris kümnendiku

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubarongid Ülemiste jaamas.
Kaubarongid Ülemiste jaamas. Foto: Peeter Langovits

Septembris vähenes kaupade eksport statistikaameti andmeil kümme ja import üheksa protsenti võrreldes mulluse septembriga.

Aasta esimese kolme kvartali kokkuvõttes on eksport vähenenud kolm ja import viis protsenti võrreldes mulluse sama perioodiga.

Septembris eksporditi Eestist kaupu jooksevhindades 1 miljardi euro väärtuses ja imporditi Eestisse 1,1 miljardi euro eest. Kaubavahetuse puudujääk oli 146 miljonit eurot, teatas statistikaamet.

Enim vähenes septembris eksport Venemaale ja Rootsi, vastavalt 67 miljoni ja 40 miljoni euro võrra. Eksporti Venemaale mõjutas enim keemiatoodete ja masinate väljaveo kahanemine ning eksporti Rootsi elektriseadmete väljaveo kahanemine.

Elektriseadmete import Rootsist samuti kahanes, samuti vähenes septembris mullusega võrreldes kütuse sissevedu venemaalt ja Soomest.

Elektriseadmete import-eksport moodustab Eesti väliskaubandusest viiendiku ning toidukaupade ja põllumajandussaaduste sisse- ja väljavedu kümnendiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles