Tallink müüs Superstari 91,5 miljoniga Vahemere laevafirmale

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallink Superstar.
Tallink Superstar. Foto: Laura Oks

Tallink müüs Tallinna-Helsingi liinil sõitva kiirlaeva Superstar 91,5 miljoni euroga Vahemere saari Korsikat ja Sardiiniat teenindavale ettevõttele Corsica Ferries.

Ametlik laeva ostja oli Tallinki teatel ettevõte Medinvest SpA. Superstari omandiõiguse üleminek Itaalia firmale on planeeritud detsembriks, seejärel jääb laev sõitma Tallinna-Helsingi liini prahilepingu alusel.

Superstar jätkab sõitu Tallinki lipu all kuni mullu tellitud veeldatud gaasil (LNG) sõitva reisiparvlaeva valmimiseni 2017. aasta alguses.

Tallinki juhatuse esimehe Janek Stalmeistri sõnul teenindab kiirlaev Superstar Tallinn-Helsingi liinil kuni uue laeva valmimiseni tavapärase graafiku ja meeskonnaga ning reisijatele müügitehinguga seoses muudatusi ette näha ei ole.

Müügist laekuvat raha kasutab Tallink ettevõtte teatel peamiselt laenude tagasimaksmiseks, jätkates ettevõtte laenukoormuse vähendamise strateegiat ning uue ehitatava LNG kiirlaeva ostuhinna sissemakseks. Seoses laeva müügiga lõpetab ettevõte ennetähtaegselt laevaga seotud laenulepingu ja kannab lepingu ennetähtaegse lõpetamise ühekordsed kulud.

Uhiuuena 120 miljonit eurot maksnud reisilaev Superstar valmis Tallinki tellimusel 2008. aastal Itaalias, Fincantieri Cantieri Navali S.p.A. laevatehases ning on üleandmisest saadik teenindanud reisijaid Tallinn-Helsingi liinil.

Prantsuse-Itaalia ettevõte Corsica Ferries teenindab 12 laevaga parvlaevaliine Korsika, Sardiinia ja Elba saare ning mandri vahel. Itaalia firma Medinvest SpA on laevade omanik.

Aasta alguses müüs Tallink samale ettevõttele Silja Festivali. Samuti on Itaalia firma omanduses Silja Festivali sõsarlaev Silja Karneval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles