Volkswagen on maailma suurim arendus- ja uurimistöödele kulutaja

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen kulutas uuringusummasid ka pettusele. Greenpece'i aktivistid paigutavad Volkswageni logole süsinikdioksiidi valemit, mille eraldumise näitusid võidi petta,
Volkswagen kulutas uuringusummasid ka pettusele. Greenpece'i aktivistid paigutavad Volkswageni logole süsinikdioksiidi valemit, mille eraldumise näitusid võidi petta, Foto: SCANPIX

Volkswagen on maailmas esikohal kulutuste poolest uurimis- ja arengutöödele (R&D), millele läks sel aastal kokku 15,3 miljardit dollarit, selgub konsultatsioonifirma PwC värskest uuringust.

Uurimis- ja arengutöödele kulutav summa moodustab 5,7 protsenti Volkswagen Grupi käibest. Enam kui 10 miljardit dollarit kulutavad uurimis- ja arengutöödele veel Samsung (14,1 miljardit dollarit), Intel (11,5 miljardit dollarit), Microsoft (11,4 miljardit dollarit) ning ravimifirma Rosche (10,8 miljardit dollarit).

Esimest korda jõudis 20 suurima uurimus- ja arengutöödele tehtavate kulutajate sekka Apple (6 miljardit eurot).

Suhteliselt väikestele kulutustele vaatamata on uuringu kohaselt maailma innovatiivseim ettevõte Apple, kes kulutab uurimus-ja arengutöödeks vaid 3,3 protsenti käibest. Teisel kohal on Google, kes kulutab arendustöödeks 9,8 miljardit dollarit ehk 14,9 protsenti käibest.  Kolmandal kohal Tesla Motors.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles