Millised on 13 kõige veidramat ametit?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone'i müügijärjekord. USAs võivad professionaalsed järjekorras seisjad oma koha müümisega teenida kuni 1000 dollarit nädalas.
iPhone'i müügijärjekord. USAs võivad professionaalsed järjekorras seisjad oma koha müümisega teenida kuni 1000 dollarit nädalas. Foto: SCANPIX

Business Insider on kokku kogunud 13 kõige veidramat ametit, mis on samas  piisavalt vajalikud, et nende abil raha teenida.
 

1. Mürgimadude lüpsja hangib spetsiaalse tehnika abil madudelt mürki, mida kasutatakse vastumürgi valmistamiseks ning laboratoorsetes teadusuuringutes. Olenevalt mao liigist võib mürgigramm maksta kuni 1000 dollarit.

2. Professionaalne pruutneitsi on pruudile tema kõige tähtsamal päeval toeks ning isiklikuks assistendiks. USAs loodud ettevõte Bridemaids for Hire küsib selle teenuse eest 300-2000 dollarit pulma kohta.

3. Jäämägede liigutaja aitab hoida laevaliiklust ohutuna. Aasta peale Titanicu jäämäega kokkupõrkumist loodi rahvusvaheline jäämägesid ning nende liikumist kaardistav organisatsioon International Ice Patrol, mida juhitakse USA piirivalve poolt. Laevu teavitatakse ohtlikest piirkondadest ning vajadusel veetakse väiksemad jäämäed nende teekonnalt eemale.

4. Professionaalne leinaja võtab osa matustest ning leinab kadunukest. Inglismaal tegeleb sellise teenuse osutamisega ettevõte Rent a Mourner, mis küsib leinaja kahetunnise rentimise eest 50 naela.

5. Koerte surfiinstruktorit võib leida tuntud surfiparadiisidest. Olemas on nii omanikku ja koera koos treenivad instruktorid, kui ka ainult koertele spetsialiseerunud koolitajad.

6. Näokompaja on spetsiaalselt treenitud inimese nägu katsuma ning selle abil määrama toodete nagu näopuhastajad, kreemid, geelid, žiletid jms efektiivsust. Tavaliselt töötavad nad osalise koormusega, kuid samas võivad teenida kuni 25 dollarit tunnis.

7. Professionaalse kaisutaja tunnihind algab 80 dollarist ning tema tööks on lihtsalt võõra inimese kaisus hoidmine. Seejuures on väljatöötatud erinevad kaisutamisteenused, mis peaks sobima ka klientidele, kellele füüsiline lähedus võõra inimesega võib alguses olla hirmutav.

8. Tuhakunstnik loob kremeeritud inimese tuhast kunstiteoseid, näiteks skulptuure või ka ehteid.

9. Hingeõhuhindaja töötab tavaliselt kas nätsu, pastille, hambapastat või suuloputusvett tootva ettevõtte heaks. Ta hindab nende toodete efektiivsust ning annab ettevõttele vastavat tagasiside.

10. Koeratoidumaitsja on töökoht, mida pakuvad kõik suuremad koeratoidutootjad, et testida nende kvaliteeti. Tavaliselt on tegu siiski ainult maitsmisega ehk peale hindamist sülitatakse toit välja.

11. Tibude soo määraja on eriliselt hinnas Jaapanis ja Suurbritannias, kus tema aastapalgaks võib olla kuni 60 000 USA dollarit. Tavaliselt palkavad neid suurkanalad ning väidetavalt töötavad nad peamiselt sisetundele toetudes.

12. Professionaalne järjekorras seisja teeb seda, mida tavainimene ei soovi mitte mingi hinna eest ise teha - seisab pikki tunde järjekorras. Eriti hinnas on nad USAs nn Musta Reede ostupüha ajal ning samuti uute Apple´i toodete väljatulekul. Business Insideri andmetel võib järjekorras seismisega teenida ühe nädalaga lausa 1000 dollarit.

13. Õnneküpsiste tekstide kirjutaja on amet, mille esindajad võivad teenida kuni 40 000 dollarit aastas. Tavaliselt on nad õnneküpsiseid tootva ettevõtte palgal loovkirjutajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles