Poolkuiv Rein ähvardab šveitslasi külma kätte jätta

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reini jõe madal veetase segab laevandust. Pildil Reini mööda üles rühkiv jõepraam Bonni lähedal.
Reini jõe madal veetase segab laevandust. Pildil Reini mööda üles rühkiv jõepraam Bonni lähedal. Foto: Sepp Spiegl / Photoweb / SIPA

Veel enne talve tulekut on šveitslastel hädasti Reini kohale vihmavalinguid vaja, sest jõgi on kuival ja praamid ei saa kütteõlilastiga ligi. Varud ootavad Hollandis ja Belgias ning alused sõidavad tasapisi väikeste laadungitega, et mitte kinni jääda.

«Nüüd pole muud kui käia igal õhtul kirikus palvetamas, et vihma tuleks,» ütles Bloomberg Businessile Saksa praamioperaatori Maintank Schiffahrtsgesellschaft mbH tegevdirektor Joachim Hessler.

Kütusetarned Šveitsi hakkasid Reini madala veetaseme tõttu vähenema juba augustis. Parasjagu on käigus kriisivarud. «Ma töötan siin [firmas] juba 15 aastat ja nii madalal pole vesi Reinis veel iial olnud,» ütles Jaegers Shippingu direktor Dennis Hanssen.

«Turistid vihkavad vihma, aga meie palvetame selle pärast,» pihtis Baseli piirkonnas terminale käitava Poert of Switzerlandi pressiesindaja Simon Oberbeck.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles