Tarand imestab uue firma kõrgemate hindade üle: halvemate lennukite ja rumeeniakeelse teeninduse eest?

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Euroopa Parlamendi saadik Indrek Tarand küsis sotsiaalmeedias, miks tuleb riigi uuele lennufirmale Nordic Aviation Groupile maksta pileti eest poole kallimat hinda ning mis saab nüüd tegevuse lõpetanud Estonian Airi personalist.

«Niisiis - ma ei saa homme Estonian Airiga sõita. What a heck!? Kes vastutab? See naljatilk Michal, kes lubas piletihinna tagasi maksta? Sain just teada, kuidas ta seda teha kavatseb: ennegi maksis Estonian Airi pilet selles kanada inseneride leiutatud tuutus nimega Bombardier karjuvalt liiga palju,» kirjutas Tarand oma Facebooki seinal.

Tarand ütles, et püüdes pisutki patrioot olla, pidas ta õigeks Euroopa Parlamendi raha ikkagi sinna firmasse suunata. «Ennekõike seepärast, et mulle meeldis selle firma personal. Juhid ja nõukogu, alates Heleniusest, olid mulle muidugi ebasümpaatsed,» kommenteeris ta.

Tarand kirjutas sotsiaalmeedias, et ilmnema hakkab uus ärimudel. «Aga nüüd, kujutage ette, nagu lausuks Aleksei Turovski, nüüd küsib Michal lendamise eest mitte enam Palmeri 900 eurot edasi tagasi pileti eest, vaid ta pakub «soodsat» võimalust 1500 euro eest seda teenust osta,» ütles ta.

«Halvemate lennukite ja rumeeniakeelse teeninduse eest?» küsis Tarand.

Ta pööras tähelepanu, et räägitud pole sellest, mis saab Estonian Airi personalist. «Sakkov ja Tohver on kahtlemata väärt mehed, kuid kahjuks nende kaasaminek reformierakondliku mahhinatsiooniga välistab minu vastutulelikkuse soovile «andke meile võimalus ennast tõestada!» Ja seda eelkõige sellepärast, et ma pole poolt silpi kuulnud selle kohta, mis saab EA personalist,» kirjutas ta.

«Kurat ja põrgu, 200 potentsiaalse pagulase pärast on kõik leilis nagu oleks neid seksuaalselt ahistatud. Aga 200 eesti inimest päevapealt töötuks teha on justkui miski marginaalia?» küsis Tarand.

Tema sõnul leiavad need konkurentsivõimelised inimesed tööd väljaspool Eestit, aga nemad pluss nende pered väljarändajaina jätavad karmi augu meie demograafilisse seisundisse.

«Ceterum censeo, selle afääri autoreid tuleb karistada täie rauaga!» lõpetas Tarand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles