Konkurentsivoliniku esindaja: Estonian Airile sai saatuslikuks äriplaan

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipud Euroopa Komisjoni ees.
Euroopa Liidu lipud Euroopa Komisjoni ees. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Komisjoni konkurentsivoliniku pressiesindaja sõnul sai Estonian Airile saatuslikuks äriplaan ja tõsiasi, et restruktureerimisabi anti rohkem kui ühel korral.

Samuti oleks Estonian Air pidanud pakkuma kompensatsioonimeetmeid turu moonutuste kõrvaldamiseks, näiteks loobuma mõnest kasumlikust liinist, et selle saaksid hõivata teised lennufirmad, vahendab ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Euroopa Komisjoni konkurentsipeadirektoraadi pressiesindaja Ricardo Cardoso ütles, et Komisjoni hinnangul ei võimaldanud restruktureerimisplaaniga esitatud ärimudel ettevõttel kasumisse jõuda.

«Estonian Airi kaasuses leidis Komisjon, et ettevõte on saanud süstemaatilist ja korduvat kasu restruktureerimisabist, mis oli vastuolus «esimest ja viimast korda» põhimõttega. Teiseks, et teistele lennufirmadele ei pakutud kompensatsioonimeetmeid, ja kolmandaks, et abi moonutas konkurentsiolukorda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles