Tallinki omanikud esialgu uude lennufirmasse ei investeeri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Infortari juht Ain Hanschmidt.
Infortari juht Ain Hanschmidt. Foto: Martin Ilustrumm

Infortar AS üks omanik Ain Hanschmidt ütles, et praegusel hetkel nad Nordic Aviation Groupi investeerida ei kavatse, kuid pikemas plaanis tundub see neile huvitav ja põnev väljakutse.

«Hetkel on muidugi vara konkreetselt millestki rääkida, kuna mul puudub informatsioon ja numbrid, kuidas uuel lennufirmal läheb, aga pikemas plaanis oleme me lennundusärist vägagi huvitatud ja kindlasti ei saa välistada ka Nordic Aviation Groupi investeerimist,» ütles Infortar AS-i omanik Hanschmidt BNS-ile.

Hanschmidt tõi välja, et kui spekuleerida, siis uues firmas osaluse omandamise eeltingimus oleks see, kui Nordic Aviation Group muutuks regionaalseks lennufirmaks, mis hakkab skandinaavia riikidele ettevedusid tegema. «3-5 lennukiga opereerimine meid ei rahuldaks. Suured lennufirmad ei taha niiväga Euroopa tasemel ettevedusid teha, nad tahavad lennata pikemalt, näiteks Aasiasse. Me näeme siin ilmselgelt võimalust ja kaalume, mida siin ära annaks teha.»

«Meie algne soov oli muidugi see, et Estonian Air oleks saanud positiivse otsuse. Siis oleksime sinna investeerinud, aga kuna vanasid kahjusid selle otsusega maha ei kantud, siis on selle asjaga kõik,» rääkis Hanschmidt.

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal ütles laupäevasel pressikonverentsil, et riigil poleks midagi selle vastu kui Infortar pakkumuse teeks. «Mina parempoolse inimesena ei pea seda üldse halvaks, kui lennufirma eraomanduses oleks. Kui Infortar teeb pakkumise, siis võime seda arutada.»

Michal ei välista ka Nordic Aviation Groupi börsile viimist tulevikus. «Kapitalituru erastamise mõttes oleks huvitav mõte. Oleks hea raha paigutus. Ostaksin isegi Nordicu aktsiaid, kui saaksin.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles