Galerii: vihmasajus saabus Estonian Airi viimane lend

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul kella 17.30 paiku saabus Tallinna lennujaama Estonian Airi lend, mis jääb selle lennufirma jaoks viimaseks. See hetk saabus vihmasajus, mis muutis sündmuse eriti sümboolseks ja emotsionaalseks.

Lennumeeskond sai Euroopa Komisjoni otsusest teada alles maandudes. Nördimust keegi neist vähemalt välja ei näidanud. Vihmasajus lennukitrepil pressifotograafide ees seistes lehvitasid ja naeratasid nad kogu Eesti rahvale. Hiljem lennujaamas anti neile üle väike kingitus.

Paljude teiste seas viimast maandumist vaatama tulnud Estonian Airi lennutegevuse juht Jaanus Nuut rääkis ajakirjanikele, et meeskond sai alles Eestis teada, et see oli Estonian Airi viimane lend. «Kui komisjoni otsus tuli, olid piloodid juba Kopenhaagenist startinud,» ütles ta.

Mingil määral oli see kindlasti üllatusmoment, samas ei saa öelda, et see oleks väga suure üllatusena tulnud, lisas Nuut, sest seda, et sügisel otsus tuleb, on juba pikalt räägitud.

Nuut kinnitas, et infokoosolekutel on kõiki töötajaid regulaarselt toimuvast informeeritud. Läbi on käidud erinevad stsenaariumid, olenevalt siis sellest, kas otsus tuleb positiivne või negatiivne.

Nuut nentis, et tänane otsus on kindlasti Estonian Airi meeskonnale emotsionaalselt suur löök. «Ega see rõõmupäev ole, aga tuleb edasi sammuda ja vaadata tuleviku suunas,» märkis ta. Temal isiklikult on kõige rohkem kahju, et kaob lennufirma nimi Estonian Air ja kaovad rahvusvärvid. «Seesama rahvustunne ka kindlasti - mingil määral oli see meie rahvusliku kultuuri osa ikkagi,» lisas ta.

Küsimusele, mis Estonian Airi töötajatest edasi saab, vastas Nuut, et homme on nad veel Estonian Airi lepingutega seotud nii nagu tänagi. Sellist seost, et Estonian Airi töötajad jätkavad uues Eesti lennufirmas Nordic Aviation Group, mis homme lendamist alustab, tema kinnitusel ei ole.

Ent mis kaugemas tulevikus saab? «Kindlasti on meie piloodid ja salongipersonal piisavalt professionaalsed, et jätkata oma tööd tulevaste plaanide kohaselt. Võib-olla keegi leiab töö kusagil väljaspool Eestit,» pakkus Nuut. «Tööjõuturg pilootide jaoks on Euroopas olemas.»

Kell 18.15 toimus Estonian Airi töötajatele ka suur infokoosolek, kus selgitati Euroopa Komisjoni otsust, hetkeseisu ja tulevikuplaane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles