Sakkov: palun alandlikult - lennake meiega

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica endine juhatuse liige ja kommertsjuht Erik Sakkov.
Nordica endine juhatuse liige ja kommertsjuht Erik Sakkov. Foto: Tairo Lutter

Uue lennufirma Nordic Aviationi juhatuse esimees Erik Sakkov kutsub Eesti reisijaid eelistama kodumaist ettevõtet ka siis, kui konkureerivad välismaa lennufirmad pakuvad odavamaid pileteid.

Erik Sakkov, Nordic Aviationi juhatuse liige:

Selleks, et Eesti uue lennufirma algus oleks edukas, peame saama oma lennukid reisijaid täis.

Me tahame teha ühte asja, mille jättis Estonian Air millegipärast tegemata - see on alandlikkus Eesti reisijate suhtes. Me suudame ehitada suurepärase lennufirma ainult juhul, kui Eestimaa inimesed eelistavad meie lendusid konkurentide omadele ka siis, kui mõne välismaa firma pilet maksab 10-15 eurot vähem. Meil pole muud võimalust, kui Eesti inimesi alandlikult paluda meiega lendama ka siis, kui meie lennukid pole tehnika ja mugavuse viimane sõna. Kuid ma kinnitan, et kõik meie lennukid on väga korralikud ja head.

Me peame saavutama, et uue lennufirma täituvus oleks sarnane Tallinna Lennujaama kõikide reiside keskmise täituvusega ehk siis vähemalt 75 protsenti. Selleks peaksime saavutama kümnendiku võrra parema tulemuse kui oli Estonian Airil, mis tähendab vaid viie reisija juurde võitmisega igale lennule.

Alustame peagi uute töötajate palkamist ajalehekuulutusega. Eeloleval suvel tahame jõuda oma brandinguni, 2018. aastal aga teenida esimese opererimiskasumi.

Nordic Aviation hakkab lendama kohe pühapäeva hommikul nendel aegadel ja nendesse sihtkohtadesse, millega Eesti reisijad on seni arvestanud. Kuna meil võtab minimaalselt poolteist aastat aega, et saada tavapärase lennufirmana tegutsemiseks vajalikud lisentsid, siis alustame oma tegevust Adria Airwaysi platvormilt ja koostöös veel nelja lennufirmaga.

Ma rõhutan fakti, et tegemist on täiesti uue lennufirma asutamisega, mis järgib piinliku täpsusega kõiki Euroopa Liidu konkurentsireegleid ning tegemist ei ole Estonian Airi äri üle võtmisega. Me ei saa endale lubada isegi ühe kirjaklambri üle toomist Estonian Airi peamajast, mis võiks tuua süüdistuse keelatud riigiabi üle kandmises.

Mis puudutab erainvestori kasamist, siis see saab toimuda üksnes läbi erastamiskonkursi. Need lepingud ja kavatsused, mis Infortaril olid Estonian Airiga, ei kandu kuidagi üle uude firmasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles