Jaan Puusaag: riik kardab paaniliselt vajalikke maksuerisusi

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Puusaag
Jaan Puusaag Foto: Toomas Tatar

Ettevõtja Jaan Puusaag ütles tänasel vähiravifondi «Kingitud elu» korraldatud konverentsil, et ta tahaks tööandjana oma töötajate tervise jaoks veel rohkem ära teha, kuid riik ei toeta seda. Tööandja saab head teha oma töötajatele. Riik võiks teha head ka tööandjatele.

Puusaagi kinnitusel mõtlevad temaga sarnaselt väga paljud ettevõtjad. «Rahvastiku tervise arengukavas on tööandja roll täiesti olematu,» märkis ta. «Olukorras, kus meil on tööjõu puudus, on iga tööandja paindlik ja valmis lisama töötajale motivatsioonipaketti uusi motivaatoreid. Kahjuks riik seda ei toeta, kuid see oleks vajalik selleks, et töötaja ise alati ei kulutaks seda sama raha oma tervisele.»

Tööandja saaks tema sõnul sporti toetada, stressi juhtida, pakkuda tervisekontrolli sagedamini kui kord kahe aasta jooksul, profülaktilisi uuringuid, propageerida tervislikke eluviisie. «Meie tervishoiusüsteem, kus esimesed 3 päeva on palgata, on üks põhjus, miks inimesed käivad haigena tööl ning põhjustavad presenteismi ehk lihtsalt kohal olemist, mis tähendab, et nad on tööl, kuid ebaproduktiivsed,» rääkis Puusaag.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles