Eesti aasta ettevõtja tiitli pälvis idufirma juht

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

EY Eesti aasta ettevõtja tiitli võitis tänavu idufirma Zeroturnaround asutaja ja juht Jevgeni Kabanov. ZeroTurn­around loob Java programmeerijatele unikaalset tarkvara, mis suurendab töö efektiivsust ning hoiab kokku arendajate aega ja raha.

Kabanov sõidab järgmise aasta juunis Eestit esindama Monacosse, et võistelda ülejäänud 59 riigi esindajaga EY World Entrepreneur Of The Year tiitlile.

EY Eesti aasta ettevõtja 2015 finalistid olid lisaks Kabanovile Arli Kanter ja Üllar Püvi (Nurme Turvas AS), Dmitri Laush ja Aleksander Tsikhilov (Admiral Markets AS), Heinar Põldma (Põldma Kaubanduse AS), Kristi Täht (Katarina OÜ, Marat OÜ ja Qualitex AS) ning Priit Põldoja ja Jan Andresoo (Inbank AS).

«EY Eesti Aasta Ettevõtja konkursile sai käesoleval aastal osalemiskutse 1500 ettevõtjat, kelle seast valiti peale põhjalikku kaalumist välja finalistid kuuest erinevast ettevõttest,» selgitas konkursi korraldaja EY juhatuse liige ja partner Ranno Tingas.

Tingase sõnul muudab konkursi tähelepanuväärseks asjaolu, et ei valita numbrite poolest suuremat ja edukamat, vaid hinnatakse inimest, kes seisab ettevõtte suureks ja edukaks kujunemise loo taga.

«Hindamisel lähtutakse ettevõtjast kui persoonist, võttes arvesse tema suhtumist ettevõtlusse laiemalt, panust Eesti majanduse arengusse, uute töökohtade loomist ning majandusnäitajaid. Ning tähelepanuta ei jää ka ettevõtja sotsiaalne jalajälg ja ärieetika,» selgitas Tingas.

Eesti Aasta Ettevõtja 2015 žüriisse kuulusid: Aavo Kokk (Catella Corporate Finance OÜ), Hans H. Luik (Eesti Ekspress), Marika Priske (Sotsiaalministeerium), Meelis Atonen (Tavid AS), Reet Roos (Inspired Universal McCann OÜ), Viljar Arakas (EFTEN Capital AS) ning eelmise aasta võitja Jüri Raidla (Raidla Ellex Advikaadibüroo OÜ).

Varasemalt on Eesti aasta ettevõtja tiitli pälvinud Jaan Puusaag (Krimelte OÜ), Indrek Sepp (Pristis AS), Peter Hunt (Wendre AS), Taavi Kotka ja Priit Alamäe (Nortal AS), Ruth Oltjer (Chemi-Pharm AS), Peeter ja Priit Rebane (BDG Holdings OÜ) ning Jüri Raidla (Raidla Ellex Advokaadibüroo OÜ).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles