USA suurimate ettevõtete juhid said mullu keskmiselt 143 000 dollari eest lisahüvesid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA dollarid.
USA dollarid. Foto: SCANPIX

Konsultatsioonifirma Compensation Advisory Partners uuringu järgi said USA 500 suurima ettevõtte juhid eelmisel aastal töötasudele lisaks keskmiselt 143 000 dollari väärtuses muid hüvesid, kirjutab Business Insider.

Kõige laiemalt levinud lisahüvedeks olid näiteks eralennuki kasutamine, autokulude katmine, turvamine ning finantsplaneerimine.

Fortune 500 indeksisse kuuluvate ettevõtete tegevjuhtidest said eelmisel aastal 83 protsenti mingit laadi lisahüvesid. Keskmiselt kasvas nende väärtus 15 protsenti 143 000 dollarile.

Uuringu järgi teised suurfirmade juhatuste liikmed, näiteks finantsjuhid nii suures mahus hüvesid nautida ei saa - mullu oli nende vastav näitaja tegevjuhtide omast viis korda tagasihoidlikum, küündides vaid 24 900 dollarini. Samas on viimastel aastatel vähenenud nende finantsjuhtide osakaal, kes lisahüvedest üldse ilma jäetakse. 2013. aastal oli selleks 24 protsenti, eelmisel aastal aga 19 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles