Raasuke: meie finantsseis on hea ja fondid puhtad

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Raasuke
Erkki Raasuke Foto: Toomas Huik

Endise Hansapanga seis on kindel ja ka erinevate hallatavate fondide raha pole Lehman Brothersiga seotud väärtpaberitesse investeeritud, kinnitas Swedbanki Balti panganduse juht Erkki Raasuke.


«USA sündmused ei käivita meie jaoks ühtegi riskistsenaariumit,» ütles Swedbanki Balti panganduse juht Erkki Raasuke vastates Postimees.ee lugeja esitatud küsimusele, kuidas näeb välja meie pankade riskistsenaarium.

«Meie finantsseis on tugev, oleme hästi kapitaliseeritud ja pikaajaliselt finantseeritud,» lisas Raasuke.

«Swedbanki Rootsi üksuse ärisuhetel Lehman Brothersiga ei ole otsest mõju meie tegevusele ega Balti klientidele, kuna see ei ole meie ärivaldkond - me ei tegele teiste pankade finantseerimisega,» sõnas Raasuke.

«Mis puutub Hansapanga hallatavatesse fondidesse (sh pensionifondid), siis need ei ole investeerinud Lehman Brothersiga seotud finantsinstrumentidesse,» kinnitas Raasuke.

«Meil on fondiinvesteeringute osas alati olnud väga hajutatud portfell. Muidugi on selles ka investeeringuid USAsse, seda aga peamiselt aktsiafondide ja -indeksite kaudu, näiteks S&P 500 aktsiaid. Kaudselt on mõningane osa USA positsioone ka läbi globaalsete aktsiafondide. Võlakirjainvesteeringud oleme enamuses kontsentreerinud Euroopasse,» selgitas ta.

Pank soovitab täpsemat infot fondide portfellide kohta otsida siit ja vaadata ka fondide kuuraporteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles