Eesti, Soome ja Rootsi alustavad jäälõhkumisalast koostööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jää.
Jää. Foto: Irina Mägi

Soome, Rootsi ja Eesti plaanivad veel käesoleval aastal sõlmida jäälõhkumisalase koostöömemorandumi, kirjutas BNS.

Oodata on uut tüüpi koostööd jäälõhkumise vallas Soome, Rootsi ja Eesti vahel.

«Lihtsustatult tähendab see seda, et riigid on valmis oma võimsusi teatavatel tingimustel teistega jagama,» ütles majandus- ja taristuminister Kristen Michal BNSile.

«Meil on ühine arusaamine, et me tahaksime jäälõhkumisealast koostööd teha. Lähikuude jooksul jõuame ka tõenäoliselt lõpliku kokkuleppeni,» ütles Soome transpordiminister Anna Brener BNSile.

«Meil oli riigieelarve koostamisel pikalt diskussioon, kas Eesti soetab juurde jäälõhkuja, kuid vaadates riigieelarve võimalusi siis lähiaastatel me kindlasti uut jäälõhkujat ei soeta. Kui meil tekib Soome ja Rootsiga nüüd tugev koostöö, kus meil on võimalik omavahel jäälõhkumisressursse jagada, siis võimalik, et me ei pea lähiaastail uut jäälõhkujat ostma, aga jäämurdesse kindlasti panustame ja partnerlus on selleks igale osapoolele kasulik,» rääkis Michal.

Teisest küljest võiks tekkida karmi talve puhul ka teatav kokkuhoid – sõlmitud kindlate kokkulepete raames jäälõhkumisteenuse tellimine peaks Michali hinnangul osutuma soodsamaks kui kriitilisel momendil mujalt seda teenust otsima hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles