Tarbeauto ost tee mugavalt arvuti tagant lahkumata

Kristina Traks
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: swedbank

Just praegu oleks mõistlik vahetada vana auto uuema vastu, sest kasutatud autode turg on väga elav

Kes mäletab auto ostu kui nädalavahetuse veetmise viisi müügiplatsidel sõidukeid uurides, siis need ajad on pääsmatult möödas. Isegi kasutatud auto ostmiseks ei pea enam toast välja minema, rääkimata siis veel uuest sõidukist. 

Kõige lihtsam on kasutatud autot otsida Mobile.ee keskkonnast. See on Eesti suurim kasutatud sõidukite kuulutuste ja tellimisportaal, kust leiab autosid igale maitsele. Valikus on ligi 1,5 miljonit sõidukit. Mobile.ee keskkonnast saad meeldima hakanud auto osta nö võtmed kätte lahendusena: valid endale sobiliku sõiduki välja ning täidad kohe samas ka liisingutaotluse. Autoost läbi Mobile.ee on turvaline, sest igale müüdavale sõidukile on võimalik tellida ostueelne taustakontroll ning lisaks valida endale erinevate võimalustega garantiipakett.

Kasuta preemiapunkte nutikalt autoostul

Swedbanki preemiaprogrammis on mitmeid pakkumisi, mida kasutades saad sõiduki osta märkimisväärselt odavamalt. Erakliendina teenitud punkte on võimalik kasutada ka oma ettevõttele autot soetades. „Preemiapunktide abil saab uuele autole allahindlust ilma kauplemiseta ja see ületab tavapärast jaekliendi allahindlust,“ sõnab Swedbanki ärikliendi finantseerimislahenduste juht Heli Silluta. Näiteks uutele Ford Transit mudelitele kehtib koguni 15-protsendine allahindlus. Olenevalt mudelist on see 3 810-4800 eurone võit. Preemiapunktid saad mängu panna ka liisinglepingu soodsama sõlmimise heaks. Kuni 2015. aasta novembri lõpuni võid preemiaprogrammi soodustuse eest oma ettevõttele sõlmida liisinglepingu koguni 50-protsendilise allahindlusega. Pakkumine kehtib kõikidele ärikliendi liisingu tüüpidele.

Kui leiad oma unistuste auto Mobile.ee portaalist ja ostad selle Swedbanki liisingu abil, siis taas on võimalik Swedbanki preemiapunktide abil saada allahindlust. Kuni aasta lõpuni saab nende abil tellida 50-protsendilise soodustuse mobile.ee vahendustasu summast. Olenevalt ostetava auto hinnast võib rahaline võit ulatuda kuni 2000 euroni. Lisaks on just praegu käimas Swedbanki kampaania , kus tarbesõidukite liisingut pakutakse 0-protsendilise sissemaksega*.

Kapitali- või kasutusrent?

Autot liisides tekib tihtipeale küsimus, kas kasutada kapitali- või kasutusrenti. Mõlemal liisingutüübil on omad plussid ja miinused ning kumba tüüpi valida, sõltub konkreetsest vajadusest.

Kapitalirent sobib siis, kui sa tahad pärast liisingu lõppemist saada auto omanikuks. Sellisel juhul tasud liisinguperioodi jooksul igakuiste maksetena liisinguandjale sõiduki maksumuse koos intressidega. Liisinguperioodi lõppedes saad auto omanikuks. Enamasti on kapitalirendi kuumakse veidi suurem kui kasutusrendil.

Kui su eesmärgiks pole pärast liisinguperioodi lõppu saada sõiduki omanikuks, vaid sul on näiteks plaan seejärel liisida juba järgmine auto, siis sobib sulle rohkem kasutusrent. Sellisel juhul ostab liisinguandja sinu valitud sõiduki ning annab selle sulle kasutada. Liisinguperioodi lõppedes tagastatakse auto müüjale. Siin tasub tähele panna seda, et auto peab tagastades olema heas korras ehk et vead, mis ületavad kulumisjuhendis ettenähtut, tuleb likvideerida.

Kindlustus mugavalt samast kohast

Liisitud autole tuleb koheselt sõlmida ka kaskokindlustusleping. Kui oled auto soetanud Swedbanki abiga, on kõige mõistlikum kasko võtta samast kohast. „Nii saab kasko maksed tasuda koos igakuise liisingmaksega ning eriti mugav on seda teha püsikorraldusega,“ soovitab Heli Silluta. Ta lisab, et Swedbanki Varakindlustuse kahjukäsitlus on autoremondiga tegelevate firmade poolt aastate jooksul hinnatud parimaks kindlustuspartneriks ning seetõttu võib klient tunda end muretult – kui juhtubki õnnetus, saab probleem kiiresti ja sujuvalt lahendatud. 

*Pakkumine kehtib kuni 1 aasta vanustele ja kuni 30 000 eurose (ilma käibemaksuta) maksumusega kuni 3500 kg täismassiga tarbesõidukitele, milleks on kaubikud, väikebussid, väikekaubikud, väikekaubiku baasil mahtuniversaalid, pikap maasturid ja N1 kategooria sõiduautod. Pakkumine kehtib kuni 31.12.2015, liisinguleping peab olema sõlmitud hiljemalt 31.03.2016.

Teenuseid pakuvad Swedbank Liising AS ja Swedbank P&C Insurance AS. Tutvuge teenuse tingimustega aadressil www.swedbank.ee/business,  vajadusel pidage nõu pangatöötajaga või kindlustusspetsialistiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles