EKP ametnikud kohtusid enne tähtsaid otsuseid pankuritega

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Keskpanga EKP peahoone Frankfurdis.
Euroopa Keskpanga EKP peahoone Frankfurdis. Foto: DANIEL ROLAND / AFP

Mitu Euroopa Keskpanga (EKP) otsustajat kohtus enne tähtsaid poliitilisi otsuseid pankurite ja varahalduritega, ühel puhul vaid paar tundi varem, paljastas Financial Times.

Kohtumistest kõnelevad päevikud anti Financial Timesi kasutusse ajalehe palvel lähtuvalt Euroopa Liidu informatsioonivabaduse reeglitest. Nagu selgub, on keskpankurid kohtunud nii erasektori esindajate, ametnike kui ka meediaga.

Kohtumised kujutavad endast teravat kontrasti Briti keskpangaga, mis keelab intresside määramisega tegeleva komitee liikmetel rääkida rahapoliitikast meediaga ja «teiste väliste huvide esindajatega» nädala jooksul enne poliitikat puudutavat otsust.

Financial Timesi valduses olevad dokumendid katavad ajavahemiku 2014. aasta augustist kuni tänavuse augustini. Keskpank vastas ajalehe päringule kõigis küsimustes, välja arvatud kohtumisetel vahetatud informatsioon, mis olevat konfidentsiaalne.

Kõik EKP juhatuse liikmed keeldusid kommentaaridest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles