USA: Volkswagen rikkus keskkonnareegleid ka suurema mootoriga autodel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni logo.
Volkswageni logo. Foto: SCANPIX

USA keskkonnakaitseagentuur (EPA) teatas esmaspäeval, et Ühendriikide keskkonnareegleid rikkusid ka autohiiu Volkswagen suurema mootoriga sõidukid, kirjutas BNS.

Lisaks Volkswageni 2.0 tüüpi diiselmootoritega autodele kasutasid heitmetesti petutarkvara ka firma suuremat 3.0 tüüpi mootoriga autod, teatas EPA.

Volkswagen on tunnistanud 11 miljonile diiselautole niinimetatud petuseadme paigaldamist, mis lülitab testi ajal mootori madalama heitgaasi eritamise režiimile.

EPA informatsiooni kohaselt paljastas uurimine, et petutarkvara on kasutatud ka aastatel 2014-2016 toodetud kolmeliitrilistes automarkides. Kõnealused sõidukid on Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne ja erinevad Audid. Uue avastatud petutarkvaraga sõidukeid on müüdud 10 000.

Volkswagen lükkas esmaspäeval EPA süüdistused tagasi.

Ettevõtte ametlikus avalduses kirjutati, et Volkswagen toonitab, et ühtegi programmi, mis moonutaks saastetestide tulemusi, pole V6 kolmeliitristele diiselmootoritele installitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles