Eestlased lõid uutmoodi pakiroboti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Martinson
Allan Martinson Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Eesti seni suurima tehnoloogiaime ühed loojad on saladuskatte all valmistanud 15 kuud robotit, mis peaks täielikult muutma seda, mismoodi saadetisi inimestele koju tuuakse.

Pakkide kojukannet hakkavad tundmatuseni muutma Skype’i asutajate hulka kuulunud Ahti Heinla ja Janus Friis, kelle loodud idufirma Starship Technologies on välja töötanud iseliikuva pakikanderoboti. Ettevõtte ärijuht Allan Martinson ütleb, et seda võib liialdamata kutsuda kandidaadiks uue Skype’i tiitlile, vahendab Äripäev

Starshipi robot ulatub inimesele veidi üle põlve, liigub ratastel ja suudab koju vedada kuni 10 kilo kaaluvaid pakke ja ostukotte. Lukustatud kaane saab avada ainult pakki ootav inimene spetsiaalse koodiga. 

Ettevõtte pressiteade ütleb, et viie kilomeetri kaugusele liikuv robot suudab tuua kauba kohale 5-30 minutiga. Roboti asukoht on reaalajas jälgitav ning saabumise aeg määratav vaid mõne minuti täpsusega. Kõnniteel jalakäija kiirusel liikuv robot suudab põigata kõrvale takistustest ning ületada sõiduteed. 

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles