Hiigelkahjumis Deutsche Banki juht pole rahul panga kompensatsioonikultuuriga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on täiskuu Deutsche Banki kaksiktorni kohal Frankfurdis.
Pildil on täiskuu Deutsche Banki kaksiktorni kohal Frankfurdis. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach

Juunis Saksamaa suurpanga Deutsche Bank juhtimise üle võtnud John Cryan ei ole rahul, et kahjumliku panga tipptöötajate kompensatsioone ei ole kärbitud, kirjutab Business Insider.

Deutsche Bank teatas eelmisel nädalal, et finantsettevõtte kolmanda kvartali kahjum küündis rekordilise 6 miljardi euroni.

Eelmisel neljapäeval toimunud kvartaliaruande esitlemisel nimetas Cryan oluliste väljakutsete seas ühe olulisema punktina «paindumatut kompensatsioonikultuuri».

Teiste sõnadega -  suurpanga juht ei ole rahul sellega, et kuigi panga majandustulemused on juba mõnda aega olnud probleemsed, ei ole see mõjutanud vastutavate töötajate palkasid ning kompensatsioonipakette.

Deutsche Bank avalikustas eelmisel nädalal koos majandustulemustega ühtlasi ka oma tulevaste aastate strateegia, mis näeb ette ligikaudu 9000 inimese koondamist ja esinduste sulgemist kümnes riigis.

Lisaks plaanib Deutsche Bank vähendada allhankijatelt renditavat tööjõudu 6000 inimese võrra oma tehnoloogia ja operatsioonide divisjonis.

Kokku loodab pank vähendada kulutusi aastas alla 22 miljardi euro taseme. Aastaks 2018 plaanitakse aastast üldkulu vähendada 3,8 miljardi euro võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles