LHV pensionifondid on muutunud viimasel ajal agressiivsemaks

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Pank.
LHV Pank. Foto: Peeter Langovits

Augusti lõpul tabas paljusid pensionifondide investoreid paras ehmatus, sest Hiinast alguse saanud globaalne börsipaanika avaldas mõju ka meie pensionifondide tulemustele. Õnneks börsipaanika (vähemalt esialgu) pikalt ei kestnud ning meeles tasub pidada, et pensionivara kogumine on pikaajaline või õigemini lausa ülipikaajaline investeering, mistõttu olid pensionifondide portfellide väärtuse langused suhteliselt väikesed.

Kõigi pensionifondide indeksid, välja arvatud konservatiivsete ehk võlakirjafondide indeksid, on võrreldes nelja kuu taguse seisuga küll väikeses miinuses, aga samas aasta lõikes on kõik indeksid kosunud üsnagi korralikult (olenevalt pensionifondide investeerimisstrateegiast 0,2–6,5 protsenti).

Paistab, et suvelõpu börsilanguseks olid kõige paremini valmis LHV pensionifondid. LHV pensionifondide juht Andres Viisemann on olnud paar viimast aastat väga konservatiivne ning hoidnud kolmandiku või isegi veel suurema osa portfellist rahas ja hoiustena. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles