5 värbamissoovitust TransferWise’ilt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairi Pauskar
Kairi Pauskar Foto: TransferWise

Inimesed on organisatsiooni suurim vara – nemad loovad ettevõtte identiteedi ning nende motiveeritus ja töötahe mängib firma edu juures võtmerolli. TransferWise’i personaliarhitekt Kairi Pauskar räägib väärtustest, mis aitavad TransferWise’il leida just «õiged» inimesed.

Missioonitunne

Kiiresti kasvava ettevõtte puhul on inimeste pühendumine ühisele eesmärgile hädavajalik. Aga tegelikult vajab iga organisatsioon inimesi, kes suhtuvad oma töösse kirega ja otsivad selles tähendust. Inimeste eesmärgid ei pruugi sajaprotsendiliselt kattuda, aga oluline on mõista, mis inimest «käivitab». Jahime selles osas alati siirast vastust ja enamjaolt selle ka saame.

Iseseisvus

Väga oluline on tiimi võtta inimesed, kes ei pelga iseseisvalt mõelda. Ettevõtte juhid annavad küll üldisema sihi ja väärtused, millest juhinduda. Ent iga töötaja peab ise olema võimeline mõtlema, milliseid samme eesmärgini jõudmiseks teha ja kuidas nende edukust hinnata. Iseseisvad mõtlejad on tegusad, nendega on mõnus koos töötada ja nad oskavad ise initsiatiivi võtta.

Kliendid ennekõike

Värvake meeskonda inimesed, kes mõistavad, et töö eesmärk on klientide elu lihtsamaks teha. Tiimisisesed vaidlused või egoküsimused taanduvad alati sellele, mis on kliendi jaoks parem – klient on tähtsam kui meeskond, meeskond omakorda tähtsam kui ühe tiimiliikme ego.

Väärtuste klapp

Nutikuse kõrval on oluline hinnata inimeste juures seda, kas nad sobivad ettevõtte kultuuriga ja mõistavad ettevõtte väärtusi. Samuti tasub mõelda, mida tulevane töötaja ettevõtte kultuurile omalt poolt lisab. Kas ta oskab inspireerida ülejäänud meeskonda? Kas ta rühib kirega eesmärkide poole?

Ei diivadele!

Teisest organisatsioonist tulnud tippjuhi palkamine ei ole kübetki olulisem kui värskelt ülikooli lõpetanud töömaailma siseneja värbamine. Kõikidel ametikohtadel on firmas oma väärtuslik koht ning seda peab endale teadvustama nii tippjuht kui veel n-ö roheline alustaja. Kui inimene on hea, sõbralik ja abivalmis, siis ta tekitab ka enda ümber headust, sõbralikkust ja abivalmidust. Selliste inimestega koos töötamine loob tervisliku ja toreda õhkkonna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles