Omanikud pärivad rahanduskomisjonilt aru

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Madiberk
Taavi Madiberk Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Gaasiaktsiisi tõstmisele vastu seisvad omanike, tööandjate ja korteriühistute esindajad kohtuvad homme riigikogu rahanduskomisjoni liikmetega, saamaks poliitikutelt vastuseid gaasiaktsiisi tõstmise kavale.


EOKL hinnangul peab poliitikute kollektiivse vastutuse sirmi taha peitumine lõppema. «Lõppastmes vastutavad gaasiaktsiisi tõstmise eest mitte ainult peaminister ja valitsus, vaid ka konkreetsed riigikogu liikmed. Antud küsimuses omavad juhtivat rolli rahanduskomisjoni liikmed ning oluline on, et nad ütleks oma valijatele ja avalikkusele välja, kas nad toetavad gaasiaktsiisi tõusu ja millistel põhjustel.»



Sügisest 40 protsenti suurenevate gaasi- ja küttekulude taustal on aktsiisi tõstmine EOKL hinnangul sotsiaal- ja ettevõtluskeskkonna suhtes vastutustundetu ning tegu on tormaka eelarve lappimisega. Gaasiaktsiisi tõstmine ei ole kooskõlas ka kehtiva energiapoliitika alusdokumendiga, 2004. aastal vastu võetud kütuse- ja energiamajanduse pikaajalise arengukavaga aastani 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles