Baltika liigub taas korraliku aastakahjumi suunas

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika Grupi juhatuse esimees Meelis Milder.
Baltika Grupi juhatuse esimees Meelis Milder. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Moerõivaste müüja Baltika sai kolmandas kvartalis 0,65 miljonit eurot kahjumit ning üheksa kuu kahjum ulatus 1,7 miljoni euroni.

Eelmise aasta kolmandas kvartalis teenis ettevõte 0,15 miljonit eurot kasumit ning üheksa kuu kokkuvõttes 0,3 miljonit eurot kasumit.

Kolmanda kvartali käive kukkus 10 protsenti 13,15 miljoni euroni, üheksa kuu käive kahanes 2,8 protsenti 39,8 miljoni euroni.

Baltika juhatuse esimehe Meelis Milderi sõnul oli müügi kukkumise peamiseks põhjuseks tavapärasest soojem ilm augustis ning sügise alguses.

Kasumile mõjus negatiivselt brutokasumi marginaali madal tase ning dollari tugevnemine, mis mõjutas Baltika materjali ning valmistoodete sisseostu kulusid.

«Teine oluline mõjur on Vene jaeturu järsk langus ja rubla ning rublaga seotud valuutade ostujõu oluline langus» ütles Milder pressiteate vahendusel.

Alates 2008. aastast on Baltikal olnud vaid kaks kasumlikku aastat, mil saadi pisikesed kasumid – 2012. aastal 0,8 ja eelmisel aastal 0,1 miljonit eurot. Neljal eelneval aastal teenis ettevõte kokku 24 miljonit eurot kahjumit. Baltika on ka viimasel ajal pea iga aasta investoritelt ka lisaraha juurde küsinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles