Rekordkahjumi saanud Deutsche Bank koondab inimesi ja kontoreid

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Bank.
Deutsche Bank. Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

Täna kolmandas kvartalis saadud rekordilisest kuue miljardi euro suurusest kahjumist teatanud Deutsche Bank avalikustas ühtlasi oma tulevaste aastate strateegia, mis näeb ette ligikaudu 9000 inimese koondamist ja esinduste sulgemist kümnes riigis.

Euroopas sulgeb pank esindused Maltal ja Põhjamaades: Soomes, Norras ja Taanis. Veel on kavas tõmmata panga tegevus koomale Ladina-Ameerikas: sulgeda filiaalid Argentinas, Tšiilis, Mehhikos, Peruus ja Uruguais ning koondada operatsioonid Brasiilias regionaalsetesse keskustesse. Sulgemisele läheb ka filiaal Uus-Meremaal.

Lisaks 9000 palgalisele töökohale plaanib Deutsche Bank vähendada allhankijatelt renditavat tööjõudu 6000 inimese võrra oma tehnoloogia ja operatsioonide divisjonis.

Panga teatel annab 30 protsenti globaalse ning äri- ja investeerimispanganduse divisjonide klientidest 80 protsenti käibest; sellest lähtuvalt tahab pank vähendada klientide arvu pooleni senisest, eriti just kõrge riskiga turgudel.

Lisaks kavatseb Deutsche Bank välja vahetada oma iganenud infotehnoloogia ning harmoniseerida süsteemid ja tarkvara.

Kokku loodab pank vähendada kulutusi aastas alla 22 miljardi euro taseme. Aastaks 2018 plaanitakse aastast üldkulu vähendada 3,8 miljardi euro võrra.

Ühtlasi tahab Saksa suurpank tugevdada oma kapitalistruktuuri, vähendades riskiga kaalutud vara 90 miljardi euro võrra kolme järgmise aasta jooksul ja jõuda põhikapitali 12,5 protsendilise osakaaluni. Ei tänavu ega ka järgmisel aastal pole plaanis maksta dividende.

Täna teatas Deutsche Bank, et kolmandas kvartalis ulatus kahjum 7,3 miljardi euro suuruse käibe juures kuue miljardini. Enim mõjutas kvartali tulemust 5,8 miljardi euro väärtuses vara mahakandmine ning 1,2 miljardi kõrvalepanek võimalikeks trahvideks.

«2015. aasta kolmandas kvartalis saime rekordkahjumi - väga pettumustvalmistav tulemus, mille põhjustele juhtisime tähelepanu juba varem oktoobris,» ütles John Cryan, Deutsche Banki hiljuti ametisse asunud tegevjuht panga pressiteate vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles