Eesti noorim pank teenib kasumit

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
InBanki asutaja ja nõukogu esimees Priit Põldoja panga kontoris Niine tänaval.
InBanki asutaja ja nõukogu esimees Priit Põldoja panga kontoris Niine tänaval. Foto: Erik Prozes

Pool aastat tagasi startinud Inbank kasvatas septembri lõpuks hoiusteportfelli 19,5 miljoni euroni ja teenis kasumit 711 000 eurot.

Inbanki juhatuse esimehe Jan Andresoo sõnul kinnitas panga kolmanda kvartali tulemus, et aeg uue panga turuletulekuks Eestis oli küps ja nõudlus finantstehnoloogial põhinevate uudsete pangatoodete järele suur. «Meie edu taga on õigel ajal ja õiges kohas tehtud finantseerimispakkumised ja turu parim hind tähtajalisele hoiusele,» selgitas Andresoo.

Ta lisas, et järelmaksu müügitehingutest tehakse neljandik Inbanki poolt ja tarbimisfinantseerimise turuosa on jätkuvalt kasvutrendis.

Viimase kolme kuu tulemusi hinnates väärib esile tõstmist Läti tütarettevõtte ärimahtude kasv. «Eksportisime Eestis juba populaarse tehnoloogilise lahenduse lõunanaabrite juurde, mis kindlustas Inbank Lizingsi finantseerimisportfelli jõudsa kasvu,» ütles Andresoo, lisades, et vaid kaheksakuise tegevusega Läti tütar jõudis ka augustis esimese kasumini.

Inbank on välja kasvanud 2011. aastal loodud uudsest finantstehnoloogia startup-ettevõttest Cofi, mis tõi turule innovaatilise järelmaksu lahenduse. Aastatel 2011-2015 tõusis Cofi järelmaks turuliidriks. Tänaseks on Inbankil üle 250 partnerkaupmehe. Inbanki ja tema sidusettevõtete teenuseid kasutab Eestis ja Lätis 124 000 klienti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles