Pakendimajanduses valitseb segadus

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ladustatud pakendid.
Ladustatud pakendid. Foto: Peeter Langovits

Parlament leevendab tulevast aastast auditi esitamise nõudeid ning ettevõtjatelt ja raamatupidajatelt oodatakse nõu, kuidas seadus efektiivsemalt toimima panna, vahendas ERRi uudisteportaal ETV saadet «Aktuaalne kaamera».

Ettevõtjate sõnul pole pakendiauditi kohustus tänasel kujul mõistlik.

«Kergendada siiski seda raporteerimise vajadust ja täpsust: kui täpselt ma pean raporteerima - kas iga kilo, või on seal siis mingisugune hälbimise piir lubatud,» rääkis Leiburi finants- ja IT-juht Merle Poolamets, kelle sõnul on tehtav raporteerimine praegu aeganõudev ja otseselt mitte mingisugust lisandväärtust loov tegevus.

Riigikogu keskkonnakomisjon tõdes, et see seadus vajab muudatusi, seega nõutakse keskkonnaministeeriumilt vastuseid, kuidas tagada, et kõik ettevõtjad täidaks kohustusi.

Tulevast aastast ei pea väikeettevõtjad, kellele poole tuhande eurone audit üle jõu käib, auditit esitama, kuid keskkonnainspektsiooni sõnul nõutakse eelmise aasta auditit siiski kõigilt, ka väikeettevõtjatelt, kel see tänini esitamata on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles