Kriis kärpis Tallinna hotellides hindu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radissoni hotell ja Tallinna kaksiktorn, kus asub ka Swissotel.
Radissoni hotell ja Tallinna kaksiktorn, kus asub ka Swissotel. Foto: Peeter Langovits

Majanduskriis on nii kõvasti kärpinud pealinna hotellitubade hindu, et soodsaim südalinna ühekohaline hotellituba maksab alates 350 kroonist, kahekesi saab aga igati korralikus hotellitoas ööbida 500 krooni eest.

Statistikaameti värskeimate andmete kohaselt oli suvel kõige raskem ööbimiskohta leida hoopis Pärnus ja ka hotellikoht oli seal Eesti kalleim, kirjutas Õhtuleht.

Kui Eestis keskmiselt maksis üks majutuskohas veedetud öö keskmiselt 419 krooni (27 eurot), mis jäi eelmise aasta augustiga võrreldes samale tasemele, tuli Pärnus ööbimise eest välja käia keskmiselt 519 krooni (33 eurot).

Pealinnas maksis ööpäev majutusettevõttes keskmiselt 485 krooni (31 eurot), neli protsenti vähem kui mullu suvel.

Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu juhatuse esimees Feliks Mägus ütleb, et juba mullu langesid Tallinna hotellitubade hinnad buumiaegsetega võrreldes keskmiselt 30 protsenti ja hinnalanguse taga on hotellitubade hulga hüppeline kasv viimastel aastatel – näiteks 2008. aastal kasvas voodikohtade arv Tallinnas üle viiendiku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles