Maag võitis seakasvatuse toetuseks ostetavate konservide hanke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihakonservid.
Lihakonservid. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Maaeluministeeriumi hanke taudist tabatud seakasvatajate toetuseks soetatavate lihakonservide valmistamiseks võitis Maag Gruppi kuuluv AS Maag Konservitööstus.

Väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankes tunnistati edukaks Maag Konservitööstuse pakkumine, mis seadis konservi tükihinnaks 52 senti, selgub maaeluministeeriumi kantsleri Ants Nooda käskkirjast. Lõplikku lepingut veel sõlmitud ei ole.

Ostetavad konservid peavad kaaluma vähemalt 325 grammi. Täpne kogus selgub hankelepingu täitmise käigus. Valmistatud konservid tuleb pakendada partiidena suurusega eeldatavalt 50 000 kuni 60 000 konservi.

Valitsus otsustas septembris eraldada ligi 1,8 miljonit eurot sealihakonservide kokkuostuks, et stabiliseerida seakatku leviku tõttu raskustesse sattunud kitsendustega piirkondade seakasvatust.

Maaeluministri Urmas Kruuse sõnul on kavas osta riigi tegevusvarusse 500 tonni kitsendustega piirkondade seakasvatustest pärit lihast tehtud sealihakonserve.

«Meetme abil on kolme kuu jooksul plaanis viia kitsendustega piirkondadest lihatööstustesse ligi 500 siga nädalas,» rääkis Kruuse. Koos konservide tootmise ja ladustamisega tuleva aasta lõpuni on kulu meetmele kuni 1,8 miljonit eurot, see kaetakse valitsuse reservfondist.

Konserve valmistatakse katkuvabast sealihast ning nende valmistamisel tuleb liha kuumtöödelda vähemalt 80-kraadise kuumuse juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles