Briti ettevõtjad puhkavad aastas keskmiselt vaid 11 päeva

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti ettevõtjad puhkavad aastas keskmiselt vaid 11 päeva
Briti ettevõtjad puhkavad aastas keskmiselt vaid 11 päeva Foto: PantherMedia

Uuringufirma AXA PPP avalikustatud uuringu järgi võtavad Briti ettevõtjad aastas keskmiselt välja vaid 11 puhkusepäeva, kirjutab Management Today.

Võrdluseks - Briti palgatöötajatele on määratud aastas 28 puhkusepäeva, lisaks veel ka nn «pangapühad».

Uuringust selgus, et isegi kui ettevõtjad võtsid ametlikult puhkuse välja, oli 86% neist oma äriga ikkagi ka puhkuse ajal mingil viisil ühenduses.

64 protsenti küsitlusele vastanutest tunnistasid, et pidid puhkuse ajal tegema olulisi telefonikõnesid ning lausa 20 protsenti jätkasid töömeilidele ja kõnedele vastamist sarnaselt tavalise tööajaga.

Samas pole Briti ettevõtjate töökoormus ka väljaspool puhkust just väike: keskmiselt veedetakse kontoris 36 tundi nädalas ning lisaks sellele tehakse veel 17 tundi tööd väljaspool kontorit.

«On arusaadav, et omanikud tahavad oma äril silma peal hoida, kuid see, et puhkust nähakse pigem negatiivse nähtusena ning selle kestvust hoitakse minimaalsena, tekitab muret,» kommenteeris uuringutulemusi AXA PPP äridirektor Glen Parkinson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles