Starman tahab hakata pakkuma ka mobiiliteenuseid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tiivel.
Toomas Tiivel. Foto: SCANPIX

Keskpikas perspektiivis tahab Starman lisaks püsiühendusele, televisioonile ja telefonile pakkuda ka senisest enam mobiiliteenuseid. 

Starman juba pakub ZUUMnetti (koostöös Elisaga - toim), aga Tiiveli sõnul tahab ettevõte selles vallas rohkem ära teha. 

«Keskpikas plaanis ma usun, et lisaks endistele monopolidele (Eesti Telekom juba on oma mobiili- ja fiksvõrgu ärid ühendanud ja Leedus alles mõned nädalad tagasi teatasid samuti ühinemisest sealne fiksvõrgu operaator TEO ja mobiilioperaator Omnitel), saab olema igas riigis lisaks üks tugev 4-play operaator (ehk kombineeritud fiks-ja mobiiliteenuse pakkuja). Ja see operaator tahaksime meie olla,» sõnas juhatuse liige Toomas Tiivel.

Mobiilse tehnoloogia vajadus on tema sõnul väga selge, arvestades, kui kiiresti suureneb televisiooni vaatamine nutiseadmetele. See näitab, et inimene tahab oma saateid ja filme näha asukohast sõltumata. Tiivel usub, et viie aasta pärast kasutavad vähesed inimesed saadete leidmiseks telekava, vaid kõik

Tiivel ei välista selleks ühtegi varianti – ei ostmist, koostööd ega enda võimekuse ehitamist. See sõltub tema sõnul nii aktsionäride ootustest kui turuolukorrast, seega on praegu sel teemal vara spekuleerida ka investeeringu suuruse üle. «Praeguse ZUUMneti mudeliga jätkamine nõuab meie poolt minimaalselt täiendavaid investeeringuid, samas mõne tegutseva mobiilioperaatori omandamine tähendab sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuvat investeeringut,» sõnas Tiivel.

Samuti näeb Tiivel, et Lätis-Leedus on veel palju võimalusi. Kuigi Starman on Leedus ostnud sel aastal kaks ettevõtet, on Leedu turg väga killustunud. «Meie tuludest 2/3 moodustab täna veel Eesti äri, kuigi Leedu on elanike arvult peaaegu 2,5 korda suurem. See tähendab, et Leedus on potentsiaali läbi omandamiste ja turu konsolideerimise veel kõvasti kasvada,» ütles Tiivel. Kuna Lätis veel Starmani ei ole, otsivad nad võimalusi sinna sisenemiseks, kuid hetkel ühtegi ostu plaanis ei ole.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles