Sester tahab dividendide maksustamist muuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Sven Sester pressikonverentsil.
Rahandusminister Sven Sester pressikonverentsil. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Rahandusminister Sven Sester käis reedel uudisteagentuuri BNS maksudeteemalises debatis välja idee, et nn küpsetele firmadele peaks dividendi väljamaksed tegema atraktiivseks. Näiteks kolmel järjestikusel aastal väljamakstud dividendi tulumaksumäär 100 000 euro pealt võiks olla 20 protsendi asemel 15 või 12 protsenti.

«Sesteri ideel on see viga, et puht majanduslikult ei pruugi ettevõttel olla võimalik ega ka mõistlik igal aastal dividende maksta. Kui stabiilse dividendi maksmine teha maksude abil atraktiivseks, siis võib see mujal anda tagasilöögi, kuna ettevõte on motiveeritud langetama muidu mitteoptimaalseid otsuseid,» ütles varahaldusettevõtte Kawe Kapital juhatuse liige ja üks omanikke Ago Lauri Äripäevale.

Samuti tekib Lauri sõnul küsimus, kes ja mille põhjal otsustab, kui suur peab dividend olema, et soodsamat kohtlemist saavutada, kas erinevatele ettevõtetele kehtestatakse erinev lävend või jäävad väiksemad ettevõtted kehvemasse olukorda.

Toiduainetööstuses tegutseva Maag Grupi üks omanikke Aivar Saarma leidis, et lõppkokkuvõttes saab omanikutulu väljavõtmisel määravaks mitte tulumaksumäär, vaid vajadus.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles