Erikontrollid tõmbavad Tallinna Sadama põhjalikult liistule

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carri Ginter.
Carri Ginter. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Samal ajal kui majandusministeerium valmistab ette riigihanget põhjaliku majandusauditi tellimiseks Tallinna Sadamas aastatel 2005–2015 sõlmitud tehingute üle, hakkab riigikogu uurimiskomisjon kontrollima ministeeriumi ja sadamanõukogu tegevust.

Majandusminister Kristen Michal (Reformierakond) valmistub rida-realt üle kontrollima kõiki altkäemaksukahtlustuse saanud endiste Tallinna Sadama juhatuse liikmete Ain Kaljuranna ja Allan Kiili juhtimise ajal sõlmitud tehinguid.

Tallinna Sadama lepingud stividorettevõtete HTG Investi ja Estevega võetakse põhjalikult luubi alla, kui majandusministeerium kuulutab lähiajal välja hanke erikontrolliks palgatava audiitorfirma leidmiseks. «Erikontrolli objektiks on ka Muuga konteinerterminali 17. kai ehitusega seotud lepingud, mille õiguspärasust vastava erikontrolli raames hindame,» teatas Michal riigikontrollile saadetud kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles