Läti minister: Nord Stream 2 näitab ELi vähest solidaarsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Streami gaasiterminal Lubminis Saksamaal.
Nord Streami gaasiterminal Lubminis Saksamaal. Foto: SCANPIX

Venemaa ja Saksamaa vahelise gaasijuhtme laiendamine Nord Stream 2-ga näitab vähest solidaarsust Euroopas, ütles Läti majandusminister Dana Reizniece-Ozola Läti televisioonis.

«Loome Euroopas ühe käega energiastrateegiat ja teisega ehitame Nord Stream 2 gaasijuhet. See näitab otsustaval hetkel Euroopas solidaarsuse puudumist,» ütles ta, vahendab BNS.

Läti minister on uue gaasijuhtme suhtes kriitiline. Ärimehed on sellest huvitatud, kuid poliitikud on ettevaatlikud, tõdes Reizniece-Ozola.

Minister kurtis Euroopa topeltstandardite üle. «Solidaarsuspõhimõtet rakendatakse siis, kui Euroopa keskvõimud nõuavad, et mõni riik teeks otsuseid oma rahvuslike huvide vastaselt. Näiteks kui küsimus on põgenike jaotamises. Aga näiteks Nord Streami puhul nad miskipärast unustavad solidaarsuse,» ütles Läti majandusminister.

Vene Gazprom, Saksa E.ON ja Wintershall, Austria OMV, Briti-Hollandi Royal Dutch Shell ja Prantsuse Engie on allkirjastanud Läänemeres Nord Streami gaasijuhtme laiendamise kokkuleppe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles