Pagulaskriis annab Eesti tootjatele tööd

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wendre tehas
Wendre tehas Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti puit- ja moodulmajade ehitajad teevad pakkumisi Saksamaale ja Rootsi, kuhu püstitatakse pagulastele maju, aga tekstiilitootjad on tellimusi juba mitu kuud teele pannud.

Viljandi firmalt Mivar-Viva küsivad patju-tekke Soome ja Saksamaa ettevõtted, ka on huvi tuntud Šveitsist. «Keegi otseselt pagulast ei maini, aga võib aru saada, et neile lähevad. Kui tahetakse suurt kogust tekke hästi kiiresti, siis eeldan, et lähevad pagulastele,» rääkis firma juht Toomas Värva Äripäevale.

«Viimastel kuudel on asi väga suureks läinud, uued tellimused tulevad järjest peale,» lausus Wendre juht Vahur Roosaar, kelle sõnul hakkasid tellimused saabuma juba kevadel, kui pagulasvool hoogustus.

Puit- ja moodulmajade tegijad ei ole veel tellimusi täitma hakanud, aga päringuid sotsiaalmajade kiireks ehitamiseks on tulnud palju.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles