Taksofirmad kihutavad Uberit murdma Karhoo

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idufirma Karhoo ühendab «tavalisi» taksofirmasid Uberi jt pealetungi peatamiseks.
Idufirma Karhoo ühendab «tavalisi» taksofirmasid Uberi jt pealetungi peatamiseks. Foto: karhoo.com

«Taksoäppide» lahinguga liitub idufirma Karhoo, mis on juba kogunud 250 miljonit dollarit, unistab suisa miljardist ning kavatseb kõigutada Uberit.

Vähetuntud 10 kuu vanune Karhoo on asutatud Briti ettevõtja poolt ning baseerub New Yorgis, kirjutab Financial Times.

Juba jaanuaris tuleb Karhoo turule taksode võrdlemist võimaldava rakendusega, toeks terve rida tuntud partnereid ja finantsiste.

Teenus käivitub Londonis, New Yorgis ja Singapuris, olles kindlustanud endale 200 000 autost koosneva koostöövõrgustiku kokkulepete abil kohalike taksoparkide omanikega.

Partnerite hulgas on Briti suurim minitaksofirma Addison Lee, Londoni «mustade taksode» operaator Comcab ning New Yorgi firmad Carmel ja Dial 7, lisaks 10 000 sealset kollaste ja roheliste taksode roolikeerajat.

Lähikuudel loodab Karhoo laieneda teistessegi linnadesse.

Karhoo toetajatena on endast teada andnud USA riskifondi Indus Capital Partnersi kaasasutaja David Kowitz, Euroopa investeerimisfondi CVC Capital Partnersi juhtivpartner Jonathan Feuer ning endine Sony Music Entertainmenti esimees ja tegevjuht Nick Gatfield. Karhoo nõukogus on istet võtnud endine Lloyds Banking Groupi tegevjuht Eric Daniels.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles