Daam Davidsoniga: aeg kaob, rõõmud jäävad

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
90-aastane Gloria Tramontin Struck oma tsikli seljas.
90-aastane Gloria Tramontin Struck oma tsikli seljas. Foto: JAMES ROBERT FULLER / WSJ

Hetkel sõidab Gloria Tramontin Struck (90) Cliftonist, New Jerseyst 2004. aasta Harley-Davidson Heritage Softail Classicuga.

Glorial õnnestus tulla ilmale tillukeses korteris otse mootorrattapoe taga, mille isa 1915. aastal Cliftonis asutas, kirjutab The Wall Street Journal.

«Juba titena ümbritsesid mind mootorrattad. Kui ma 16 täis sain, võttis vend nõuks, et ma pean sõitma hakkama. Mina vastu, et ei ilmaski,» meenutab Gloria. Vend rääkis aga õekesele augu pähe ning nüüd, 74 aastat hiljem, ei saa Gloria enam kuidagi pidama.

Neiu esimene tsikkel oli 1941. aasta Indian Bonneville Scout. Aastate jooksul on tal olnud kolm Indiani ja üksteist Harley-Davidsoni.

Tänavu suvel sõitsid Gloria ja tütretütar eri ratastel 75. Sturgise tsiklirallile. Üks ots oli 2800 kilomeetrit – kolm päeva teel. Kuna sotsiaalmeedia tõttu oli huvi nende kahe vastu suur ning igas peatuskohas tekkis pikki jutuajamisi ja pildistamisi, tuli kaotatud aeg tagasi teha kihutades kohati 130 kilomeetrit tunnis.

«Kui mul 100 aastat täis saab, tahan Ameerika äärest ääreni läbi sõita. Minu teada pole sellist tempu veel keegi teinud, ei mees ega naine,» sõnab Gloria ja rõhutab, et on väga aktiivne ja armastab uusi väljakutseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles