Vaata, millised suuremad muudatused tegi valitsus lähiaastate tegevusplaanis

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas
Peaminister Taavi Rõivas Foto: Erik Prozes / Postimees

Valitsus kiitis täna heaks «Vabariigi Valitsuse tegevusprogrammi 2015-2019» muudatused.

Suuremad muudatused puudutavad järgmisi eesmärke:

  • Tõsta õpetajate palk 120 protsendini keskmisest palgast (vastutab haridus- ja teadusminister).
  • Tõsta ettevõtete (kaasa arvatud FIE-de) maksuvaba käibe piirmäära 25 000 euroni (vastutab rahandusminister).
  • Kaasajastada riigihangete süsteem, mis tagaks väikestele- ja keskmistele ettevõtetele ka maapiirkondades parema ligipääsu avaliku sektori tellimustele (vastutab riigihalduse minister).
  • Jätkata riigihaldusministri alustatud tegevustega: teha põhjalik riigiaudit ja korrastada riigihaldust, et tagada avalike teenuste kvaliteet ja kättesaadavus ning kulude kokkuhoid (vastutab riigihalduse minister).
  • Tagada igale maal elavale perekonnale mõistliku hinnaga kommunikatsioonid (elekter, kiire internet ja korralikud sõiduteed), luues selleks vajalikud täiendavad toetusmehhanismid, nn viimase kilomeetri toetus (vastutavad majandus- ja taristuminister ning riigihalduse minister).
  • Loome põllumajandusettevõtetele Maaelu Edendamise Sihtasutuse baasil finantsinstrumendi, et konkreetse sektori kriisi korral oleks võimalik paindlikult soodustingimustel laenusid väljastada (vastutab maaeluminister).
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles