Kalev jäi ilma venekeelsest Mesikäpast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kalev

AS Kalev kaotas halduskohtus Venemaa magusatootjale Krasny Oktyabr, mistõttu Kalev peab loobuma venekeelse kaubamärgiregistreeringu Mesikäpp kasutamisest.

Kohus otsustada tunnistada lõppenuks Kalevi kui omaniku ainuõiguse kaubamärgile Miška Kosolapõi, mis on venekeelne nimetus Mesikäpale, kuna Kalev ei ole seda viimase viie aasta jooksul kasutanud, ütles Kalevi kommunikatsioonijuht Ruth Roht BNSile. «Kalev kohtuotsust ei vaidlusta, kuna see kaubamärk ei oma Kalevi jaoks olulist tähendust,» märkis Roht.

Krasny Oktyabril oli turul sama nimega toode, mistõttu nõudis ettevõte Kalevilt kaubamärgiregistreeringu lõppenuks kuulutamist, viidates asjaolule, et Kalev pole seda tähist oma toodetel kaubamärgina kasutanud.

Kalevi müügitulu Venemaal kasvas mullu 23,4 protsenti 1,1 miljoni euroni. Kokku kasvas kontserni müügitulu mullu 9,7 protsenti 42,2 miljoni euroni ja kasum 52,4 protsenti 3,6 miljoni euroni. AS Kalev kuulub Soome kontsernile Orkla Confectionery & Snacks Finland OY.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles