Amazon palkab jõuluhooajaks 100 000 ajutist töötajat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazon´i ladu.
Amazon´i ladu. Foto: SCANPIX

Internetikaubamaja Amazon plaanib jõuluhooajaks palgata 100 000 ajutist töötajat ehk 25 protsenti rohkem kui mullu, kirjutab Bloomberg.

Lisaks hooajatöölistele on Amazoni USAs asuvas 70 hiigellaos ja logistikakeskuses pühade ajal rakkes 90 000 alalist töötajat.

Analüütikute hinnangul peaks Amazoni käive kalendriaasta viimases kvartalis kasvama mullusega võrreldes viiendiku võrra, küündides 35,1 miljardi dollarini.

Maailma suurim internetikaubamaja peaks oma kolmanda kvartali tulemused avalikuks tegema käesoleva nädala neljapäeval. Ettevõte on laiendanud oma samal päeval toimuvat kullerteenust juba 12 USA suurlinna, samuti osutatakse Seattle´is ja Portlandis koostöös restoranidega ka toidu kojuvedamisteenust. E-äris on uus Amazon Handmade keskkond astumas kandadele Etsy´le ja EBay´le.

Konsultatsioonifirma ChannelAdvisor nõukogu esimehe Scott Wingo sõnul on Amazoni tihe logistikavõrgustik andnud ettevõttele konkurentide ees suure edumaa.

«Samal ajal kui Amazon vähendab kullerteenuse maksumust ja ajakulu, ei suuda teised jaemüüjad sarnast teenust pakkuda,» kommenteeris ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles