Airbaltic vajab viie aastaga sada miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu tegevjuht Martin Gauss.
Air Balticu tegevjuht Martin Gauss. Foto: Sander Ilvest

Läti lennufirma Airbaltic vajab järgmisel viiel aastal investeeringuteks umbes 100 miljonit eurot, ütles firma tegevjuht Matin Gauss pärast Läti valitsuse lennufirmateemalist istungit ajakirjanikele.

Gauss avaldas lootust, et valitsus teeb konsultatsioonifirma Prudentia leitud potentsiaalse investori kohta otsuse kahe nädala jooksul.

Airbalticul on endiselt negatiivne omakapital, mis takistab firmal pangalaenu võtmast. Samal ajal on firmal vaja teha ettemakse tellitud lennukite eest, mida tehakse tegevustuludest.

Gauss selgitas, et Airbaltic ei taha uusi lennukeid liisida, vaid saada need oma bilanssi. Selleks on vaja viie aastaga 100 miljonit eurot, mis loodetakse saada valitsuselt ja erainvestorilt.

Toimunud valitsuse istungil informeeris transpordiminister Anrijs Matiss valitsust lennufirma finantsseisust ja andis hinnangu Prudentia leitud investorile. Ministeeriumi palgatud audiitorfirma oli varem hoiatanud, et Airbalticu stabiilsuse huvides on kiiresti vaja teha finantsotsus.

Airbalticuga seotud allikas ütles, et tegemist on Saksa investoriga, mis on valmis lennufirmasse panustama 50 miljonit eurot, kui Läti valitsus investeerib 80 miljonit eurot.

Allika sõnul on Airbaltic nüüd dilemma ees: kas teha läbimurre või jätkata aeglases tempos, kuni seda võib tabada Leedu ja Eesti lennufirma saatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles